Navigatie overslaan

Advies en verkoop van banden in Winterswijk

Maak een afspraak

Bij APK Scholten kunt u terecht voor een juist advies en aanschaf van alle soorten autobanden. Wanneer uw banden aan vervanging toe zijn is het belangrijk te kiezen voor de juiste band. Welke band dat op dat moment moet zijn kan sterk afhangen van weer, gebruik van auto of uw financiele situatie. Samen kunnen we gaan kijken wat op dat moment het beste past. APK Scholten kan elk merk band leveren en monteren.

Winterbanden - Zomerbanden

Winterbanden zijn uit een andere rubbersamenstelling opgebouwd dan zomerbanden. Daarnaast hebben winterbanden een heel ander profiel met extra lamellen. Dat zorgt voor meer grip en een betere afvoer van water/sneeuw/vuil. In de afbeelding hierboven kun je het verschil zien in remweg op sneeuw met winterbanden, all-season banden en met zomerbanden. Ter vergelijking: op droog wegdek is de gemiddelde remweg 12 meter en op nat wegdek 15 meter. De remweg op sneeuw is ook met winterbanden zó lang dat je je rijstijl aan moet passen. Rijden op sneeuw met zomerbanden is simpelweg gevaarlijk, dan helpt ook een aangepaste rijstijl niet meer. Rij jij nog niet op winterbanden en ben je overtuigd van zijn werking? APK Scholten kan u het juiste advies hierin geven.

Wanneer banden vervangen

De banden van een auto slijten. Dat is vanzelfsprekend. Maar wanneer moeten nu de banden worden vervangen? Moet je de banden vervangen als er scheurtjes in de autoband te zien zijn of moet je wachten tot je gaat merken dat je minder grip op de weg hebt? Dit laatste is natuurlijk heel onverstandig. Het komt voor dat mensen op vrijwel gladde banden rijden zonder het zelf in de gaten te hebben. De profieldiepte van de banden is belangrijk. Voor de APK moet het banden profiel minimaal 1,6 millimeter zijn, overal op de band en op elke band.

 

Toch is het voor uw veiligheid beter om de banden gewoon alvast te laten vervangen wanneer de profieldiepte nog maar 2 millimeter bedraagt. Het is ook aan te raden om de banden te laten vervangen wanneer je scheurtjes in de autoband ziet. Dit is een teken dat de band aan het uitdrogen is door veroudering. Dit komt dan ook het meest voor bij auto’s die niet veel kilometers maken. De droogte vormt dan eerder een probleem dan de profieldiepte. Over het algemeen is het aan te raden om de autobanden minimaal eens per zes jaar te vervangen, ook wanneer de profieldiepte nog in orde is.

Montage banden

Door middel van de juiste apparatuur kunnen wij alle maten autobanden monteren en balanceren. Ook wanneer u zelf banden heeft kunt u terecht voor montage van uw banden en uitbalanceren van uw wielen.

Seizoenswissel + opslag

Wanneer het weer omslaat is het weer tijd voor de seizoenswissel van zomer-winterband. Graag nemen wij deze klus van u aan. Onder het genot van een kop koffie leggen wij in een oogwenk uw wielen om. Ook zorgen wij hierbij voor de juiste spanning op de banden. 

 

Wanneer u een winter en zomer set wielen heeft en thuis niet de ruimte heeft om deze te stallen kunt u dit bij APK Scholten doen. Geheel vrijblijvend slaan wij de banden veilig en droog voor u op.

APK Scholten inschakelen voor een APK-keuring, auto-onderhoud of een mooie occasion? Neem meteen contact op!